Skellefteå kändisar

Jajemän det finns några här, trot eller ej!
Jag blir så förvånad när jag ser nån från Skellefteå, men några har jag faktiskt sett.

Här har ni en lisat på folk jag, Mange, Sus, Ante, Veronika och Dick har sett, (utöver oss själva så finns):

Anna Fredriksson, från Manges klass, bor tydligen vid Ante :O
Therese Carlsson som gick Samhällsmedia en klass över mig, hon ska tydligen oxå bli lärare!
Vensan Vukovic, gick på kaplan, han är överallt!
Ida Eriksson, gick musik, hade teater med henne =)
Magdalena Lindgren, även hon gick musik, såg henne på stan en dag ;)
Andreas eller Anders, från moröbacke, Mange kände igen honom.

Sen hade Dick sett 2 stycken som han kände igen, nåt år äldre och hade gått natur tror jag.

Så än så länge är vi iaf 12 stycken Skelleftebor, som vi vet om. Är säkert många fler som vi inte vet om.
Men jag hade inte förväntat mig nå skelleftebor så jag blev lite förvånad när jag såg dom! ;)

First day of school!

Jepp idag börjades det, nu går jag officiellt lärarlinjen på universitetet. Ska bli mattelärare om typ 5 år! Shit! Nu börjar det.
Iaf kom till skolan strax före halv tolv, första tjejen jag träffade skulle gå samma utbildning som jag skulle, coolt tänkte jag, en i samma klass ;)
Vi gick in och fick massa papper att fylla i, andra papper, vi gissade hur mkt makaroner det var i en burk och så :P
Sen så när vi höll på att fylla i nå papper så första killen vi pratade med skulle oxå gå samma som vi. Haha helt otroligt det var ju typ 300 elever där och de två som jag pratar med ska gå exakt samma som jag skulle. Haha lite flyt jag hade. Sen så vid tolv hade vi kollat på allt, David ( killen) käkade en korv och jag och Niima drack Cola ;) Vi fick ju gratis så ;) Sen satte vi oss i gräset till typ kvart i ett då vi drog oss till aulan och fick en jäkla massa info. Var hur mkt som helst och jag känner mig mer förvirrad nu än vad jag gjorde före?

Och dessutom så fick jag veta att vi ska göra praktik redan första halvåret. 10 dagar! :O
Men jag hade tur att jag hamnade i den grupp som ska göra praktik först i november, känns skönt för jag ville inte börja med det, vill iaf hinna läsa lite grann först. Men ska bli rätt intressant ändå.

Sen så har vi visst lite nollning oxå, börjar på lördag och fortsätter under nästa vecka, känns kul, men får se hur mkt man far på, skolan börjar ju på allvar på måndag så jag måste snart ge mig ut på sökning efter all kursmaterial man ska ha! =O

Men kul iaf att man hann träffa nå schyssta typer som ska gå samma som en själv, känner man nån iaf tills på lördag, känns kul! =)

Studentlivet here I come :D

Ett tack till Sus

Nu har Sus åkt hem igen, trist tycker jag! Men hon kommer nog ner igen snart hoppas jag :)
ville bara säga tack till dig, bra att du har varit här i veckan. Hade nog inte orkat vara här om inte du varit här.
Trots lite uttråkning på stan de sista dagarna så var det mycket mycket bättre än att sitta hemma själv.
Ville bara säga att du räddade min vecka, hade nog stuckit hem om du inte varit här! Så tack, vi ses snart igen och lycka till med jobben ;)

image86

Lägenheten


       

Här har vi då Vardagsrummet, det mesta är klart här inne förutom datorns placering som vi ska flytta in till extra rummet.

  

Köket, vi gillar inte riktigt färgen på köksluckorna så det ska nog åtgärdas!

  

I hallen, från hallen kommer man in överallt ;)

  

Extra rummet, vi har inte fixat så mkt här inne än, vi ska köpa ett skrivbord hit in och så ska vi sätta upp gardinerna snart oxå ;)

     

Sovrummet, vi har inte lyckats få upp gardinerna än, sen har vi inte satt upp hyllan som står i hörnet än, ska vara ovanför sängen, jävla betongväggar med armeringsjärn! Sen ska vi köpa hit en byrå oxå, så lite halvfärdigt, men blir nog bra så snart vi får upp alla saker :)

  

Sist och minst så har vi toan, vi har ett badkar för er som inte ser det.

Längtar till Lägenheten börjar bli färdig, vi får upp alla sakerna på väggarna och så, då blir det perfekt! :)

Höst nu?

Vi som hade en kanon vecka här i Uppsala, aldrig under 25+ grader. Det var fan mitt i sommaren!
Jäkligt skönt var det iaf, men nu verkar hösten ha infinnit sig över natten bara.
Just nu är det 11+ och regn. Riktigt höst väder! gillas inte!

Idag blir det nog stan oxå, ska träffa Veronica och hjälpa henne att hitta hit ;) Är nog inte så lätt när man aldrig varit i Uppsala förr. Men det är faktiskt inte så svårt att hitta hit. Väldigt enkelt om man åker buss dessutom ;)

Igår blev det stan igen för mig och sus, vi sprang på Veronica och hennes kompis. Sus träffade sin klasskompis och jag såg en till kändis från Skellefteå. Hittills har vi allihopa sett 4 stycken Skelleftebor förutom oss själva förstås.
Det är faktiskt lite coolt att se lite Skellefte folk i stan ;P

 Typiskt att det ska bli höst nu när jag ska börja skolan och allt... Vill inte cykla i regnet!

Shopping

image68

Lite av inköpen i veckan, dock så är skorna svarta och inte bruna.
Men har även inhandlat en kofta och ett grått långt linne från veromoda.
Ett vitt linne och en en kort svart top från gina.
Sen har jag inhandlat hur mkt som helst till lägenheten!

Vet att ni väntar på bilder från lägenheten, kommer så snart jag fixat dom ;)


Numera uppsalabo för er som inte vet

sorry att jag inte har uppdaterat min blogg på år och dar känns det som. Har saknat det, har velat delge er av mina upplevelser denna vecka. Men utan internet i lägenheten har det varit rätt svårt. Men nu har vi äntligen fått in det i lägenheten! Fan vad skönt det är! :)

Nu ska jag försöka delge er av vad som har hänt här hemma:

Fredag 17/8: Shopping i massor! Jag och Mange brände över 12000:- på en dag! Men vi var på ikea, sen köpte vi en tv och storhandlade! Så vi fick en jäkla massa för 12000! så vi var nöjda.
Mamma och Pappa åkte hem, jag insåg att jag ska nog stanna här. Blandade känslor.

Lördag 18/8: Jag och Mange tog cykeln för första gången och letade oss en väg in till stan. Gick bra. Har ca 10-15 minuter på cykel in till centrum, mkt bra läge! Men vi såg ut som turister där vi cyklade omkring med kartan för att hitta. Blev lite kompletteringar på stan till lägenheten. Sen på kvällen letade sig Ante och Sus till oss för lite filmkväll :)

Söndag 19/8: Stan igen, nu hittade vi iaf direkt, inte så mkt shopping denna dag, men vi cyklade till Manges skola för att se hur han tar sig dit och sen på kvällen letade vi oss till Ante och co, ännu en gång så såg vi ut som turister! Cyklade även förbi min skola, ser ut som värsta gamla herrgården, jätte stort och jätte snyggt. jag är impad!

Måndag 20/8: Mange och Ante börjar skolan och jag och sus börjar vår vecka på stan. 6 timmar spenderade vi på stan först + cykling till och från stan. Sen blev det middag på stan igen för mig och Sus, sen dator hemma hos Ante och sen möta upp våra fulla pojkvänner på stan där mitt i natten. Detta var bara början på fotömmandet! :P

Tisdag 21/8: Ikea igen, shoppade för mkt för det blev jobbigt att få med sig alla saker hem på cykeln sen :P Väntade sedan på att Mange skulle komma hem kring sex tiden men blev inte förrän nio. Börjde fundera på om jag vill vara här en vecka utan att ha nåt att göra, bara vara ensam. Funderade på att sticka hem en vecka. Men blev tillslut så att jag stannade. Veckan blev bättre och Mange var mer hemma.

Onsdag 22/8: Stan igen, mer spenderande av pengar :P Tv-boxen anlände, äntligen kunde vi se på TV! :)

Torsdag 23/8: Jag och sus skulle göra ett försök till att fara och simma, men blev inget av ( inte resten av veckan heller:p) Blev Gränby (tror det var idag eller så en annan dag :P) Shoppade ännu mer och sus spårade hur mkt kläder hon hittade! Men var definitivt det största Veromoda jag sett! :O
På kvällen hade Mange klassfest, for vid fyra så jag hade en lugn tvkväll.

Fredag 24/8: Ikea igen! Gud vad vi spenderar pengar! :P Sen på kvällen for jag till Ante och Sus för att betala lite hyra och sådär, men gick inte riktigt bra heller :P

Lördag 25/8: Jag och Sus upptäckte gamla delen av uppsala, domkyrkan och självaste universitetet som jag ska till nästa måndag. Shit värsta museet typ, och där ska jag oxå gå skola?!? helt sjukt, men lite mäktigt ändå!
Blev tacos och alkohol hemma hos oss oxå med Sus och Ante. Tv-spelande och mkt skratt och shots togs. En bra kväll! :)

Söndag 26/8: Ännu en gång Ikea, men även på jysk och plantagen, köpte mer blommor till lägenheten och gardiner! Lite mer mysigare i lägenheten är det nu :)

Måndag 27/8: Ja nu sitter jag här med mitt efterlängtade internet! Ska möta sus nere på stan vid två tiden, leta lite saker på stan och så. 

Ska lägga upp nå bilder sen om denna dator vill acceptera min kamera, så får ni se hur lägenheten ser ut!

Sen kommer ju Veronika hit imorron :) blir najs och på Torsdag börjar jag skolan! ska faktiskt bli riktigt kul!
 

20 år!

Inte riktigt än, men om en 55 minuter! Men känns lite grann som om jag redan har fyllt år, mina kära vänner har redan gratulerat mig och öst över mig med paket till lägenheten, de har nu bestämt temat i vår lägenhet, svartvitt. But, me like! :) Är himla snyggt med svart vitt! Fick ju även en specialgjord tårta från Stigs :)
 Verkligen jätte fin och jätte god! Jätte kul att ni kom på nåt sånt tjejer! :D

Var ju inte bara min 20 års fest igår, det var ju faktiskt även avskedsfest för mig och Mange, men även för Ante som flyttar till helgen. För oss är det nu 3 dygn och 8 timmar tills vi flyttar! Inser ni hur snart det är?

Men en riktigt toppen kväll blev det med mycket mys och skitsnack, som vanligt då ;) Synd bara att vissa inte tog sig ut utan somnade hemma!?! haha, men kul att prata med dig halv fyra på natten då du vaknat ;) du är ju kingen anton :P
                                



Förutom de fina sakerna till lägenheten så har jag fått presentkort av mina kära småsyskon så jag ska få mig nå nya kläder ;) Men Älsklingen kom ju verkligen med den mest oväntade presenten, en ipod! Lite chockad jag blev! Men väldigt glad däremot! Tack så mycket för en oförglömlig kväll/natt allihopa! Glöm mig nu inte när jag är i Uppsala! Kom å hälsa på däremot! =)
 Verkligen jätte bra! =)


 

I unken gammal sur röklukt känner man sig inte som en männisch!

Värmen var här idag oxå! Dock inte lika kul att jobba, ännu mindre kul att lukta sur gammal unken och rökig lukt, det blandat med svett! Ni kan ju tänka er hur fräsch jag kände mig på jobbet? Blev städ hos en gubbe som röker inne, jag lovar att det sätter sig i kläderna! Tänk er dessutom att städa när det är 28+ där inne och ännu varmare i solen ute! huvva! Men nu är det över!
Vi älskar alla hemtjänsten, eller?!? Kommer definitivt inte sakna lukterna därifrån!

Efter en välbehövd dusch kände jag mig äntligen som en männisch igen, som vi säger på norrländska =P

Blev lite discgolf med Mange och Oli, hann ju inte med Sanna å gänget. Tyckte att det gick riktigt dåligt och hade helt och hållet gett upp på de sista hålen, och det märktes ju.. ska inte förklara allt här :P
Men när jag räknade ihop alla poängen så insåg jag att jag gjorde ju faktiskt nytt rekord! Wow coolt, både jag och Mange! Så nu lägger vi ner för den här säsongen, bättre än så här blir det inte! ;)

Vill bara säga tack till Mange för att han alltid är så bra och ställer upp jämt och ständigt, trots att jag inte riktigt kan beskriva vad det är, allt känns bara lite jobbigt just nu, kan inte riktigt sätta fingret på det. Känner mig stressad. Men tack iaf för att du står ut med mig! Jag vet att det kommer att bli för oss i uppsala och jag längtar efter vår lägenhet, nu när vi äntligen fått en skiss på hur den ser ut! Jäklar vilket kök och vilket vardagsrum! blir peerfect!

Kisses!

image60


Bio tittande

image59

Jag och Mange drog och såg Harry Potter idag på bio, helt okej om jag får säga det själv. Men det är synd att de måste korta ner filmen så mkt ifån böckerna. De missar så mkt!
Men som sagt helt okej, men tror andra filmer är bättre.

Sommar finally?!?

En tripp på stranden med en massa härliga brudar!
Sjöbotten blev platsen för vårat badande och stekande ;) hehe!
Och JA, jag kanske har pepparkaksben och mage? Men tänk så mkt mer brun jag hade kunnat vara om det hade varit lite bättre väder i sommar! Men en toppen förmiddag iaf!
Skönt att kunna snacka med sina vänner om allt och inget, både viktiga och oviktiga saker!

Var rätt intressant det där vi pratade om med att tjejer och killar har helt olika sms språk! Har ni tänkt på det?
Vi tjejer tolkar sms:en utefter hur ni skriver, vi gör det omedvetet.
Killar är ofta ganska korta i sina sms, bara det viktigaste ska fram. Vi tolkar det som om de är sura; t.ex. vi har frågat om något viktigt, de svarar typ: Ja, ringer dig sen. puss
Vi tror de är sura, eller bara allmänt obrydda.
När vi skriver ... så är vi sura, eller liknande. Det uppfattar de inte heller, de kan använda det hur som helst, i vilken situtation som helst, och vi övertolkar det tycker de.
Skulle vara väldigt intressant att få gå in i killars tänkande när de gör vissa saker, varför de gör som de gör..
Nån annan som känner igen sig?

Toppen dag med 27+ idag iaf, lite brunhet fick man och träffa sina vänner! =) Imorgon är det jobb igen, bara 3 dagar kvar! Jag peppar mig själv!

Sista veckan på jobbet nu!

Sååå skönt! Lite arbetstider för sista 3 dagarna, och ja jag är väldigt väldigt less på detta jobb!

Tisdag: LEDIG!!! ( Sol och bad med Blempan ;) )
Onsdag: 07.00 - 16.00
Torsdag: 12.00 - 20.30
Fredag: 07.30 - 15.00 (Jobbet är officiellt slut :D) 
Lördag: LEDIG! (Födelsedgsfest och Avskedsfest) Vad sägs om en heldag?
Söndag: LEDIG!! :D

Måndag: ? Förslag ;)
Tisdag: Samma här
Onsdag: Lastning på släparna!
Torsdag: Flytt till Uppsala!

Inte mkt kvar nu, längtar som få, iaf till fredag, sen kan tiden få gå lite saktare ;) Men jag är väldigt peppad på Uppsala oxå! =)

Helg trevligheter!

Som sagt var det klassfest i fredags, mkt lyckat var det! Thanks för det! :D

Igår blev det mer trevligheter, tjejfest, sen nästa fest, sen nästa, men då blev det hemgång för mig, lite för trött å lite pepp, sorry för det men kul var det ända tills jag gick hem =)
Ni är verkligen bäst brudar! Jag tycker så fruktansvärt mkt om er! Saknar er redan, trots att jag inte ens har farit än! Men shit vi måste göra mkt i veckan och på lördag tycker jag vi tar en heldag! Ni som har tid iaf! :D


Klassfest

Igår var typ den roligaste dagen på riktigt länge, en jätte bra klassfest blev det! Ni är toppen!
Blev först fest hemma hos mig till typ midnatt och sen begav sig det ut på balzac en timme. Sen efterfest hemma hos Anton där jag och Sanna oxå crashade :P MEn bara typ 2 timmar. Sen begav vi oss tillbaka till hamn för fortsatt sömn ;)

Skit bra kvälll! Helt klart oförglömlig! Å Anton är min nya idol btw :D



2 veckor!

Imorgon är det äntligen klassfest. Jäklar vad tiden har gått fort, vi bestämde ju nyss att vi skulle ha klassfest tycker jag :P Och imorron kommer alla att våldgästa mitt hus! Men det ska nog bli riktigt najs!

Sen på lördag blir det nog Lulekalaset med babesen om allt går enligt planerna. Nån mer som vill följa? =)

Nu är det endast två veckor till vi säger bye bye skellefteå och hej Uppsala och fattiga studentlivet.
Ny lägenhet som vi inte ens vet planlösningen på :P
Men det ska nog ordna sig, vi kommer förresten att ha två inneboende de första två veckorna oxå, Jag och tre killar, det kan ju funka? ;) hehe

Men hoppas ändå att Verro kan komma ner där i början för att från den 20 till den 30 kommer jag nog känna mig lite ensam eftersom killarna börjar sina nollningsveckor redan då och min tråkiga utbildning har bara två fjuttiga dagar. Så Umgås med mig nu nästa vecka! För sen ses vi inte mkt mer! =(

Blir avskeds och 20 års firande den 11:e oxå! Ska bli kul, men ändå lite sorgligt, =(
Fira födelsedag är kul.
Men att lämna alla vännerna; inte så kul =(


RSS 2.0