Äntligen!

Upptäckte idag att 2 av mina favorit serier börjar i veckan

På tisdag, kanal 5



På onsdag, 21.00 kanal 5,

ÄNTLIGEN

Skolan i veckan

Känns som pesten, jag har ångest som få och jag vill bara att veckan ska vara överstökad.
Vi leder lektionen på fredag och vi måste redovisa 3 artiklar och 3 kapitel i kurslitteraturen. Jag har en artikel som handlar om Power, jag har inte rikigt 100 % riktigt förstått vad den handlar om än, men ska översätta det jag antecknat imorgon så hoppas jag att jag kan förstå den nog bra för att kunna korta ner det till 7 minuter redovisning.

Så har det att fixa, (kommer ta massor med timmar, måste vara perfekt) sen måste jag försöka läsa de andras artiklar oxå så jag har koll på vad det är vi leder för lektion. Sen plugg inför webbprov i helgen och snart tentaplugg.
Tentan fick jag väldigt ångest för idag när Victor berättade hur tentan är uppbyggd osv. Vi måste kunna typ 30 teorier som vi ska kunna applicera på det caset vi kommer att få för att klara tentan. Så läsa ett case på typ 3-4 sidor sen applicera det på en teori ( av typ 30st) och utförligt skriva ner det på typ 3-5 sidor. Allt detta på 5 timmar. Jag läser ju så jäkla sakta engelska texter, hoppas det är enkel text eftersom man itne har nåt lexikon att använda då.

Usch, ångest...
Men som tur är så är det bara den här kursen jag har ångest för, tror det beror på att jag tycker att det är så ointressant. Den andra kursen vi läser (marknadsföring) är mkt roligare och jag har inte alls ångest för den tentan osv. Känns skönt! iaf

Helgen

Helgen har verkligen varit toppen, eller ja iaf lördagen ;) För resten har bestått av obligationer, städning, handla och förstås PLUGGA!!

Lördagen var iaf mysig :) Först fika på norrlands, billigt är GOTT, sen en vända på stan och sen hem till Emelie, lite god mat, borrande i väggen (det var inte jag som borrade, men min fina sambo fixade det åt Emelie :) ) Han är toppen!
Sen blev det P.S i love you! Skit bra film! Sen helt plötsligt blev det en väldigt spontan utgång.
Så vi svepte en shot var och en drink var, sedan var vi påväg ut.
(Vet inte om Emelie svepte hela shoten då hon fick halva i näsan :P Haha!)
Men blev en kort utgång och lugn, men det var skönt, var rätt trött. Men en riktigt hel dag blev det iaf med min vän!
Och det var riktigt kul!

Hur var eran helg?

Skrämd

Igår skrämde Mange mig, han har nån gång då och då fått det men nu hände det på konstiga tillfällen och 3 gånger igår. Han blir yr och börjar kallsvettas m.m. Så började bli riktigt orolig, men som tur är så ska han få fara till en jourläkare på måndag lät det som. Skönt att han kollar upp det, då kan jag lugna ner mig iaf.

Iaf nu så har Mange iaf fått igång sin dator (REDAN!?) Har inte gått så bra, efter att ha bråkat med datorn i typ 10 timmar insåg de att det var fel på moderkortet. Ja och när vi besökte de snälla killarna på xcore så bekräftade de att moderkortet var sämst. De sa att just det moderkortet sög, det var alltid fel på det och de fått tillbaka massor av sånna moderkort. Så det ska vi nu returnera och be att få tillbaka pengarna för det som inte fungerar.
Så fick vi en bra deal av han på xcore och vi slog till. Så nu sitter han igen med datorn, nu är den igång men får inte det han nu sitter och installerar på datorn att funka. Det vill inte göra som han vill. Så hoppas det går bättre snart, för annars kommer han bli galen tror jag. Och då vill inte jag vara i närheten.

Men funkar det inte så blir det att åka ner på stan till de snälla killarna så skulle de fixa det åt Mange, bara jobbigt att måsta fara fram och tillbaka hela tiden.

Men fick med mig Mange att GÅ till Ica Väst i Flogsta, tar typ en halvtimme att gå dit enkel väg, och så köpte vi oss lite gott till ikväll, så snart blir det Supernatural och nån film tror jag ;) Så trevlig fredagskväl på er :)

Det svåra valet, vad blir det till våren?

Jaa nu är det typ mindre än 3 veckor tills man måste söka till våren vad man ska plugga.
Det jobbiga är ju att det finns typ alla möjligheter i värden för vad man kan läsa!
Såå vad väljer man?
Jag ska ju söka in på ekonomiprogrammet, men chansen är inte störst att jag tar mig in. Är alldeles för populärt och jag har inte nog högt snitt för att ta mig in.
Så då bilr frågan? Ska jag göra bort att läsa Nek A  (nationalekonomi) som jag tror kommer att suga (för att jag inte är så intresserad av det). Ska jag läsa bort det för det måste läsas för att få en eknomiexamen, men är jag säker på att jag vill ha en ekonomiexamen?

Så ska jag vänta med det och kanske läsa nåt intressant i vår istället?
Som media&kommunikationsvetenskap eller Data och Systemvetenskap (skulle vara kul att lära sig lite om datorer och typ hur man designar en hemsida) ?

Hjälp? Förslag?

Första gången



Idag duschades mitt lilla barn för första gången. Sota fick sig en dusch idag, men hon är inte riktigt som alla andra katter. Hon märker inte om man duschar henne, så länge det inte kommer i ansiktet. Så fick duscha hennes kropp. Hon var helt dränkt men flyttade sig inte en milimeter. Hon är ganska otrolig katten min;) så idag har hon varit rätt fin i pälsen.
Men sen gillade hon inte handduken som torkade henne lika mkt :P

Snart


F*ck

Så jäkla otur man kan ha!
Vi lämnade våra cyklar utanför åhlens huset idag för att vi var tvugna att ta bussen hem då 
Mange köpte några delar till datorn som det inte gick att cykla hem med.

Iaf, då ringer Mange mig nu och säger att våra cyklar har blivit flyttade pga felparkering.
Så imorgon får vi hämta våra cyklar. För 300spänn styck!
Vi som inte behövde mer utgifter denna månad (då vi fick många tunga räkningar)
Jäkla skit!

Norrlänningen kan ;)

Idag har varit en sån här typisk gå i skola dag, case på morgonen med redovisning och sen massa plugg när man kom hem... Det känns inte så jätte kul just nu, massa plugg i skolan de här 2 veckorna. Sen lugnar det ner sig (Tack och lov!)

Iaf så blev jag svinnöjd idag!
Det kändes som att vår redovisning var sämst av alla och att vi hade missuppfattat uppgiften för att alla hade gjort helt annars än vad vi hade gjort. Tänkte fan, nu är jag sämst igen. MEn sen fick vi feedback från läraren och han tyckte att vårt arbete var BRA! Att vi hade kopplat det bra till texten och att vi gjorde på det sätt han ville att alla skulle göra!

Haha så in your face till alla som tror att de är bättre än alla andra, (det finns sånna i min klass) (de verkar iaf tro det)
Så jag blev väldigt väldigt nöjd! Glädjeskutt typ! Det gjorde min dag!

Nu har jag snart läst allt jag behöver läsa inför fredag. Känns skönt. Men typ 10 sidor kvar, men det sparar jag till imorgon på morgonen.

Nu är Emelie på väg hit och då blir det Oth för hela slanten ;)


Ny dator

Ja idag blev dagen då Emma för första gången blev med dator.
Jajemän, idag fick jag gå och köpa min första dator. En hp laptop 15,4" notebook typ ;)
Var billig och bra så jag slog till ;)

Idag blev dagen för att Mange ska sälja sin dator ikväll, om typ en kvart gissar jag. Efter han slutar jobbet klockan 21 iaf.
Han ska sälja den för att han vill bygga ihop en egen stationär dator. Så då får han använda pengarna till det istället.
Så jag bestämde mig för att då ska jag skaffa mig en egen dator. Så jag har det till skolarbeten och sånt. Kändes rätt nödvändigt ändå.

Så nu har jag mig en alldeles egen liten dator! Jag är nöjd!

Nu blir det lite tv efter en plugg kväll! Känns skönt! :)


Igår var det fest

Och vilken fest det var! :)
King säger jag bara, massa trevligt folk var här, och sånna som vanligtvis inte är här, så det var jätte kul.
Tänkte bjuda på lite bilder som Christian (tror jag) tog med min mobil, tror inte han hade så jätte bra inställningar så bilderna är sådär, men jag bjuder på lite partypeople ändå!







Hur fan visste du det, var nog temat under kvällen.



Massa tjejsnack ;)








Last one to know...

Bara för att man flyttar 70 mil söderut betyder det inte att man försvunnit och är okontaktbar.
Så känns det ibland.
Jag är alltid sist att få veta något, det känns lite surt faktiskt..

Hallå uppdatera mig, jag vill oxå veta saker som händer!

Onsdag 17/9

Ännu en skoldag avklarad, en lång sådan. (är inte så ofta) Så det kändes som en evighet :P
Hann ungefär säga hej, hejdå till Mange, men så blir det ibland.
Jag går skola på dagarna. Han jobbar kväll. Ganska logiskt.
Men det funkar ändå bra. Vi hinner träffas några timmar efter han kommer hem vid halv tio. Så det är lugnt.
Sen jobbar han ju inte varje dag :)

Helgen blir rätt kul iaf :)
Jag och Mange firar (firar och firar) att vi varit ihop i 3½ år nu. Så blir lite biomys och gomat!
Sen så kommer Stina och Arvid hem från England, lite tidigare än väntat. Och gör ett stopp i Uppis, så då blir det lite festande så vi får träffa dom innan de åker hem till Skellefteå.
(Är nog några som blir glada att de kommer hem igen tror jag ;) )

Sen plugg igen, vill INTE hamna efter, så jobbigt att plugga igen förlorad tid.
Idag blev inte som tänkt riktigt, skulle haft föreläsning imorse 10.00 på skolan, väl framme där (och stressad som man är) så är det framskjutit till 12.00.  Så då blev allt framskjutet med två timmar och vi fick sitta med vårt case lite längre än jag trott. Förlorade massa pluggtid hemma, man orkar inte sätta sig med massa text efter 6 timmar i skolan, (och riktigt övertrött var vi där på slutet) så blev lite på efterkälken. Får ta igen det imorgon, då är det ingen skola, så jag hinner nog ;)

Känner du peppen?

Träningen har inte gått så bra sista veckan, men känner mig inte peppad för tillfället och nu när Mange jobbar de gånger jag kan fara och träna blir jag lat.
Men mestadels beror det på vädret. Det är skit tråkigt Väder! Bara grått, grått och grått. Och förbannat kallt!
Om det bara kunde få vara soligt någon dag kanske humöret åker uppåt igen? :)

Och Emelie, nu är det bäst för dig att du hittar dig ett jobb så du kan träna med mig, det vet jag att du har lovat en gång i tiden ;)

Motivation?! Någon...?

Ge mig motivation att bara plöja mig igenom 50 sidor med teorier och tråkig engelsk text om motivation på arbetsplatsen. Jag tycker att jag har en bra uppfattning om hur man blir motiverad på arbete, jag behöver inte 17 teorier, modeller och saker som inte gör personalen motiverad.
Onödig information? Oja! Säg bara vad som gör en motiverad, det skulle göra mig motiverad att läsa iaf.

(Ja jag är lite less) Men tycker att Organisationsdelen är tråkig. Mkt roligare med Marknadsföring! Så vill bara ta mig igenom dessa texter så jag kan fortsätta med Marknadsföringen, där har vi Motivationen hos mig ;) Det är intressant och Kul!

Flitiga myran

Ja, det kan man nästan kalla mig. Igår när Mange var på jobbet passade jag på att vara effektiv med mitt pluggande och gjorde bort ännu ett webbprov, läste igenom caset vi ska börja arbeta med idag "Knark är bajs" handlar det om.
Sen läste ett kapitel i en bok som vi har till på fredag, samt en av tre artiklar som oxå är till på fredag.
Steg upp för drygt en timme sen för att läsa en till artikel, man är mkt mer effektiv på morgonen känner jag. Så känns skönt att ha fått bort det.
Nu ska jag bara läsa en till artikel, och två långa kapitel i den tråkiga engelska boken. Men det löser sig nog. Nu när jag iaf har läst en artikel på morgonen så känner jag att jag hinner åka till Emelie efter skolan för att umgås lite och hämta min väska som jag nu känner att jag börjar behöva.

Sen kan det bli en tvärsväng förbi stan för att kolla om mina älskade skor finns kvar (hoppas, hoppas) För gör de det, så blir de mina! =)

Efter det tänkte jag träna, Aerobics blir det nog.

Nu duschen, sen skolan.


080911

Snart har ännu en vecka gått, det betyder HELG! :D
Äntligen, är förbannat segt att plöja sig igenom minst 100 sidor varje vecka på engelska. Men det funkar.
Ska läsa klart idag inför morgondagens seminarium, tvätta, träna och träffa tjejerna nere på stan för fika ikväll :)
Blir nog en toppen dag tror jag!

Seminarium imorgon, tror inte det var så farligt jobbigt imorgon, måste bara kunna diskutera något. Sen blir det inflyttningsfest at Emelies place imorronkväll! Naaajs! :)

Så peppar till tusen nu, (ska bara ta mig igenom det tunga kapitlet)!

Skellefteå, världens metropol?





Den här hittade vi i Uppsala, det är typ ett vykort. Från ingenstans, så Skellefteå, världens metropol tydligen?

Helgen

Ganska skönt att ha fått ha en helg efter skolstarten. Men har plöjt mig igenom artiklar och kapitel i mina böcker.

Fredagskvällen bestod av att hjälpa Sus och Ante med flyttningen, sen god pizza men totalt dränkta av den fina skuren som skulle komma fram just då vi bestämde oss för att cykla mot stan. Men gott med varm pizza när man är kall och blöt.

Lördagen kom Ante och Sus och snodde våran extra soffa av oss, hoppas den passade in nu ;) Vi kommer väl förbi och kikar hur det börjar se ut för er ;) Sen lite träning på eftermiddagen och mys på kvällen :D

Idag blev en sån tråkig söndag, städning och storhandling. Men är nyss hemkommen från en trevligt pratstund med emelie och gott fika var det på det mysiga fiket. Alltid kul att träffa sina vänner.

Fan vad mina vänner är bra! (synd bara att några är kvar uppe i Skeå, och vissa befinner sig på andra håll i Sverige)

Men grattis iaf till Berggren och Manges mamma som fyller år idag! Hipp hipp hurra!!

Quick update

Jag som skulle bli bättre på att skriva här, men mellan allt skolarbete, träning, umgänge med skönt folk och gos med Sota har det inte funnits tid till blogg, (har inte ens funnits i mina tankar).

Skolan har iaf börjat, och vilken start, grupparbete på en gång (inte så oväntat) som blev klart på fredag dag.
Utgång på orvars (norrlands nations pub) på torsdagen, mkt trevligt med lite mysutgång och så men skönt folk ;)

Tror att jag har lite speciella folk i min klass nu oxå, och med speciella menar jag sånna som jag inte trivs med.
Sånna som gör att jag känner mig som minst i världen, men nu har jag bestämt mig för att man lever bara en gång och jag ska tamme fan inte skämmas för att jag är norrlänning. Jag ska vara en stolt norrlänning och stå för att jag inte är någon brat. Punkt slut (håll en tumme för mig att jag inte fegar ur som jag brukar göra)


RSS 2.0